Рух поїздів
31.01.2024 13:13

У Харківській області та Донецькій області виникли проблеми з електропостачанням. У Харківській області рух поїздів був призупинений через технічні неполадки, що виникли в результаті вимкнення повітряної електролінії. Це також призвело до відключення електропостачання для побутових споживачів. Прес-служба Міненерго повідомила, що знеструмилась підстанція, що живить залізницю, і також виявлено крадіжку проводу повітряної лінії.

У Донецькій області повітряна лінія була знеструмлена через бойові дії, що призвело до відключення електропостачання для побутових споживачів.

Незважаючи на ці проблеми, в Міненерго заявили, що дефіциту електроенергії в енергосистемі не виявлено. Українські електростанції виробили достатньо потужностей для задоволення потреб споживачів. Планується також комерційний імпорт електроенергії. В резерві є вісім блоків теплової генерації, які можуть бути підключені у разі необхідності, і система вважається збалансованою. Стабілізаційні графіки відключень не застосовуються.

Слід пам'ятати, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). Міністерство енергетики закликає перенести споживання енергоємних приладів на інший час.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.