Росіяне атакували дві підстанції "Укренерго"

У ніч на 2 лютого російські дрони-камікадзе атакували дві підстанції "Укренерго". Про це повідомило "Укренерго".

В повідомленні зазначається, що російські безпілотники цілеспрямовано атакували підстанції. Одна з них зазнала пошкоджень обладнання, але персонал не постраждав.

Представники компанії наголосили, що завдяки встановленому захисту вдалося уникнути пожежі. Наразі триває відновлення енергопостачання споживачів за резервними схемами.

Нагадаємо, що у ніч на 2 лютого російські війська атакували територію України дронами-камікадзе типу "Шахед" з кількох напрямків. Система протиповітряної оборони спрацювала в декількох областях, зокрема в Кропивницькому, де вдалося збити 11 з 25 запущених безпілотників.

Атака була спрямована на об'єкти критичної інфраструктури на Дніпропетровщині, зокрема, у Кривому Розі була пошкоджена підстанція "Укренерго". Тисячі споживачів залишились без світла, а дві шахти були знеструмлені, залишивши більше 100 гірників під землею. Однак їх вдалося врятувати.

Очікується, що до кінця дня електроенергію та опалення відновлять. Крім того, в ніч на 2 лютого окупанти атакували дронами об'єкт інфраструктури в Кіровоградській області, спричинивши пожежу.

Слід пам'ятати, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). Міністерство енергетики закликає перенести споживання енергоємних приладів на інший час.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости