Вибухи
02.02.2024 11:10

У ніч на 2 лютого російські дрони-камікадзе атакували дві підстанції "Укренерго". Про це повідомило "Укренерго".

В повідомленні зазначається, що російські безпілотники цілеспрямовано атакували підстанції. Одна з них зазнала пошкоджень обладнання, але персонал не постраждав.

Представники компанії наголосили, що завдяки встановленому захисту вдалося уникнути пожежі. Наразі триває відновлення енергопостачання споживачів за резервними схемами.

Нагадаємо, що у ніч на 2 лютого російські війська атакували територію України дронами-камікадзе типу "Шахед" з кількох напрямків. Система протиповітряної оборони спрацювала в декількох областях, зокрема в Кропивницькому, де вдалося збити 11 з 25 запущених безпілотників.

Атака була спрямована на об'єкти критичної інфраструктури на Дніпропетровщині, зокрема, у Кривому Розі була пошкоджена підстанція "Укренерго". Тисячі споживачів залишились без світла, а дві шахти були знеструмлені, залишивши більше 100 гірників під землею. Однак їх вдалося врятувати.

Очікується, що до кінця дня електроенергію та опалення відновлять. Крім того, в ніч на 2 лютого окупанти атакували дронами об'єкт інфраструктури в Кіровоградській області, спричинивши пожежу.

Слід пам'ятати, що дуже важливим є зменшення навантаження на енергосистему у пікові години споживання (з 10:00 до 12:00 та з 17:00 до 19:00 години). Міністерство енергетики закликає перенести споживання енергоємних приладів на інший час.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.