Жінок лякають мобілізацією в Україні: що треба знати?

У мережі поширюється новина, що ТЦК мобілізував перших жінок у Києві». Це – фейк, - роз'яснює Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Так, зазначається, що в мережі активно поширюється інформація про те, що у Києві почали примусово мобілізували та відправили на полігон медичних працівниць лікарень. Вони нібито мають пройти там підготовку і відправитись на фронт. Про це пишуть російські Telegram-канали, доповнюючи текст фотографію, де жінці у військовому одязі передають пакунки з камуфляжем.

У центрі зазначили, що насправді, жінки з медичною або фармацевтичною освітою мають стати на облік, однак це не означає мобілізацію. Вона, як і раніше, для українських жінок є лише добровільною.

19 грудня 2023-го президент України Зеленський запевнив, що не підпише закон про мобілізацію жінок. А на фотографії, яку поширюють – військовослужбовиці 112 окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, яким волонтерки з Arm Women Now передають комплекти сучасної зимової жіночої уніформи, зʼясували журналісти проєкту «Без брехні».

Нагадаємо, ми писали про законопроект щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, в якому зазначається, що українські жінки можуть служити в армії лише за умови добровільної згоди.

Раніше повідомлялося, що Президент України Володимир Зеленський оголосив про успішне отримання ще двох систем протиповітряної оборони, які здатні ефективно збивати «всі» повітряні цілі противника.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости