Нова підозра: Шуфрича звинувачують у фінансуванні Росгвардії в Криму

Нову підозру оголосили Нестору Шуфричу, народному депутату від забороненої партії "ОПЗЖ". Його звинувачують у фінансуванні Росгвардії в Криму, повідомляють прес-службуі ДБР та СБУ.

Працівники ДБР спільно з СБУ задокументували нові докази антиукраїнської діяльності народного депутата Нестора Шуфрича, який вже підозрюється у державній зраді. За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань у тимчасово анексованому Криму.

Так, за даними слідства, Нестор Шуфрич платив гроші Росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. Тільки за 3 місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона рублів.

Правоохоронці з'ясували, що росгвардійці мали охороняти недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів, розташований біля моря у селищі Сімеїз. Земельна ділянка площею понад 1,5 га, на якій розташований комплекс, входить до рекреаційної зони та межує з "дачею Медведчука". Ця нерухомість була придбана у підприємств, бенефіціарним власником яких була Оксана Марченко. Відповідну угоду підписала компанія, де виконавчим директором є особистий юрист Шуфрича.

Згодом, як повідомили в ДБР, фігуранти організували підписання договору зі структурами Росгвардії на "охорону" об’єкта у Криму, за яким щомісяця переводило на рахунки окупантів сотні тисяч російських рублів. Крім того, підконтрольна Шуфричу компанія регулярно фінансувала бюджет РФ, сплачуючи податки та збори.

Силовики провели обшуки в офісах афілійованих із нардепом комерційних структур і помешканнях фігурантів у Києві, де знайшли документацію, печатки та інші докази злочинної діяльності.

На підставі задокументованих фактів слідчі ДБР повідомили Шуфричу та його юристу про підозру за ч. 3 ст. 110-2 ККУ (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Розслідування триває. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генпрокурора.

Слід нагадати, що у 2019 році Нестор Шуфрич був обраний народним депутатом від партії "Опозиційна платформа - За життя", яка тепер заборонена в Україні. У вересні 2023 року Шуфричу була пред'явлена підозра у державній зраді. Під час обшуків у його помешканні виявили георгіївські стрічки, медалі, ордени та інші речі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости