США оголосили про новий етап санкцій проти російських діамантів

Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти додаткових категорій російських діамантів відповідно до рішення країн "Групи семи".

Про це повідомляє "Європейська правда".

Одне рішення OFAC забороняє імпорт непромислових діамантів, видобутих у Росії, незалежно від того, чи були вони оброблені в третій країні.

Рішення почне діяти з 1 березня для певних категорій діамантів, а з 1 вересня буде поширене й на додаткові категорії.

Своїм другим рішенням Мінфін США забороняє імпорт ювелірних виробів із діамантами та несортованих діамантів, що походять із Росії або ввозяться з Росії, з 1 березня 2024 року.

"Ці заборони спрямовані на виконання зобов'язань G7 від грудня 2023 року щодо введення поетапних обмежень на імпорт діамантів, видобутих у Росії", – додали у відомстві й пообіцяли опублікувати додаткові інструкції щодо цих рішень.

Перші обмеження на російські діаманти запровадив у грудні 2023 року президент США Джо Байден своїм указом.

Нагадаємо, Рада Європейського союзу прийняла рішення про продовження санкцій проти РФ ще на 6 місяців – до 31 липня 2024 року.

Рішення про продовження обмежувальних заходів прийнято у зв'язку з триваючими бойовими діями Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости