Санкції проти РФ
30.01.2024 11:59

Рада Європейського союзу прийняла рішення про продовження санкцій проти російської федерації ще на 6 місяців – до 31 липня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба Ради Європейського союзу.

Рішення про продовження обмежувальних заходів прийнято у зв'язку з триваючими бойовими діями росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Санкції, вперше введені у 2014 році.

Обмежувальні заходи, які були значно розширені з лютого 2022 року після неспровокованої військової агресії росії проти України, включають обмеження в торгівлі, фінансах, технологіях, предметах розкоші та інших галузях. Заходи також включають заборону на імпорт або передачу морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з росії до ЄС, де-SWIFT кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій підтримуваних Кремлем каналів дезінформації.

Поки росія продовжує порушувати заборону на застосування сили, Європейський союз вважає за доцільне залишити в силі всі введені заходи та навіть вживати нові, якщо це буде необхідно в майбутньому.

Нагадаємо, Україна наразі будує потужну лінію оборони по всій лінії фронту, включно із північно-західними областями, які межують з Білоруссю. Адже загроза для України наразі виходить від двох країн — Росії та Білорусі.