У Закарпатській області без опалення залишилися більше тисячі будинків

На Закарпатті без газопостачання залишилися більше тисячі будинків через те, що дерево пошкодило газову трубу високого тиску. Про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Telegram.

Інцидент стався у селі Терново Тячівського району. Там пошкоджена газова труба високого тиску Ф-219. Від газопостачання повністю відключено села Вишоватий, Добрянське, Вільхівці та частково Нересниця.

"Загалом газопостачання нема в 1058 домогосподарствах, 1 школі, 1 ДНЗ та 2 пекарнях. Роботи з розвʼязання цього питання тривають. Залучено всі необхідні сили та засоби. Відновлення газопостачання прогнозується протягом найближчої доби", - повідомив Віктор Микита.

Також у Закарпатській області через негоду піднявся рівень води в річках. Через це були підтоплені дороги та сільськогосподарські угіддя.

"На місцях переливів і підтоплень працюють фахівці ДСНС, поліції та представники громад, які за необхідності забезпечують дворогосподарства засобами відкачування води, обігріву та приготування їжі. Водночас діють пункти незламності, де можна зігрітися, підзарядити телефони й під'єднатися до інтернету", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости