Опалення
10.02.2024 15:20

На Закарпатті без газопостачання залишилися більше тисячі будинків через те, що дерево пошкодило газову трубу високого тиску. Про це повідомляє голова Закарпатської ОВА Віктор Микита у Telegram.

Інцидент стався у селі Терново Тячівського району. Там пошкоджена газова труба високого тиску Ф-219. Від газопостачання повністю відключено села Вишоватий, Добрянське, Вільхівці та частково Нересниця.

"Загалом газопостачання нема в 1058 домогосподарствах, 1 школі, 1 ДНЗ та 2 пекарнях. Роботи з розвʼязання цього питання тривають. Залучено всі необхідні сили та засоби. Відновлення газопостачання прогнозується протягом найближчої доби", - повідомив Віктор Микита.

Також у Закарпатській області через негоду піднявся рівень води в річках. Через це були підтоплені дороги та сільськогосподарські угіддя.

"На місцях переливів і підтоплень працюють фахівці ДСНС, поліції та представники громад, які за необхідності забезпечують дворогосподарства засобами відкачування води, обігріву та приготування їжі. Водночас діють пункти незламності, де можна зігрітися, підзарядити телефони й під'єднатися до інтернету", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.