Росіяне можуть завдати масштабного масованого удару по Україні, - Гуменюк

У РФ пропонують відзначати "день вторгнення в Україну". Речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону заявила, що російські окупанти можуть завдати масштабного масованого удару по Україні.

Вона зазначила, що не можна виключатимасованого обстрілу саме у дату 24 лютого, але це може буи у будь якій інший день.

Аналітика також свідчить про те, що не обов'язково це буде прив'язано вже до конкретної дати.

"Ми спостерігали за час повномаштабного вторгнення, що розуміючи нашу аналітику, ворог теж робить свою, і намагається створити ефект певної несподіванки", - зазначила вона.

Наталія Гуменюк додала, що загарбники продовжують тримати в напрузі Сили оборони, у ворога достатньо зброї, у тому числі далекобійної, але вона потребують певного часу на підготовку масованих атак, і не тільки масована атака зрештою може завдати суттєвої шкоди.

За її словами, час від час росіяни здійснюють точкові ракетні атаки, перевіряючи здатність сил протиповітряної оборони, їх розташування, переорієнтацію.

Нагадаємо, як розповіли військові, загалом в ніч на 13 лютого загарбники атакували територію України 23 дронами "Shahed", запустивши їх з районів Приморсько-Ахтарськ (Росія) та мис Чауда (окупований Крим). ППО збила 16 з 23 ворожих дронів. У Повітряних силах ЗСУ розвопівили, що в результаті бойової роботи знищено 16 ударних БПЛА противника у межах Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей.

Після обстрілу виникла дуже критична ситуаці в Дніпрі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости