РФ
13.02.2024 07:57

За задумом окупантів, цього дня школярам мають показувати кадри російського вторгнення. Метою такої ініціативи є бажання мілітаризувати молодь.

Депутатка Державної думи РФ Яна Лантратова запропонувала визнати 24 лютого "Днем початку спеціальної воєнної операції" і відзначати його, зокрема у російських школах і дитячих колективах.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

За пропозицією представниці партії "Справедлива Росія", цього дня в школах і дитячих закладах мають показувати відео про війну або організовувати зустрічі з військовими.

На уроках планують розповідати учням історію "спеціальної воєнної операції", її причини, цілі, завдання, а також основні події.

"Російська пропаганда війни й надалі впливає на громадян, зокрема молодь. Спроби спотворення подій та формування мілітарного світогляду — один із ключових елементів російської молодіжної пропаганди з метою поширення загарбницьких наративів", — наголошують у Центрі протидії дезінформації.

Нагадаємо, вже в травні 2024 року в Україні завершиться повномасштабна війна і країна повернеться до мирного життя, тому що гаряча фаза війни закінчиться.