ООН розширила список отримувачів щомісячної соціальної допомоги в Україні

Всесвітня продовольча програма (ВПП) Організації Об’єднаних Націй (ООН) з лютого 2024 року розширює список отримувачів щомісячної соціальної допомоги. На доплату можуть розраховувати діти та дорослі з інвалідністю.

Про це повідомляє «ООН Україна».

Соціальна допомога автоматично приходитиме на банківські рахунки представникам уразливих категорій, подавати заявку не потрібно. Доплату через розширення програми отримає близько 310 тисяч українців з інвалідністю.

Доплата здійснюється особам з інвалідністю, які вже отримують допомогу від держави, але її розмір є надто маленьким і не досягає 3250 грн. Виплата є різницею між зазначеною сумою та розміром щомісячної соціальної допомоги. Але ця доплата не може бути меншою, ніж 100 грн.

Допомога від ООН автоматично надходить на банківську картку. Щоб її отримати, слід відповідати таким вимогам:

Щодо останнього, то є виняток. Він поширюється на українців з інвалідністю, які мешкають на територіях активних чи можливих бойових дій.

У випадку, якщо людина не має банківської картки, фінансову допомогу можуть доставляти «Укрпоштою». Цей варіант є актуальним і для тих, хто так отримує інші соціальні допомоги.

Зазначимо, що ця фінансова допомога фінансується Німеччиною. Раніше з цієї програми отримати кошти змогли українські пенсіонери.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано новий законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо мотивації військової служби". У ньому пропонується збільшити низку доплат і пільг для військових.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости