Стоматологічна допомога безкоштовно: хто в Україні її може отримати?

На 2024 рік бюджетом передбачено 750 мільйонів гривень для пілотного проєкту МОЗ щодо безоплатного зубопротезування для ветеранів та учасників бойових дій. Днями Уряд розглядатиме відповідний проєкт постанови щодо фінансування відповідних медичних закладів. Про це заявила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Як зазначили у Мінреінтеграції, за результатами опитування від Українського ветеранського фонду планової стоматологічної допомоги потребують майже 50% ветеранів. Тому Міністерство у справах ветеранів працює над створенням окремої Програми планової стоматологічної допомоги ветеранам війни.

Також учасники міжвідомчої наради дійшли висновку, що необхідно посилити інформування ветеранів про можливість отримати зазначену стоматологічну підтримку від держави.

«Стоматологія – це один із важливих запитів від ветеранів. Маємо спільно напрацювати механізми, щоб вони змогли скористатися безкоштовною стоматологічною допомогою та зубопротезуванням», – наголосила Ірина Верещук.

Нагадаємо, українцям повідомили, як зробити планову операцію безкоштовно.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости