Операція
05.02.2024 15:00

У 2024 році всім пацієнтам, які потребують оперативного втручання, гарантовано надається комплексна медична допомога безоплатно. Це охоплює не лише ситуації невідкладного втручання, але й заплановані операції. Про це повідомляє Національна служба здоров'я України.

Як зробити планову операцію безкоштовно

Необхідно звернутися в лікарню, яка має договір із НСЗУ за пакетом “Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах” або “Хірургічні операції дорослим та дітям в умовах стаціонару одного дня” (якщо мова про нескладні операції).

Необхідно мати е-направлення, видане сімейним лікарем, терапевтом, педіатром чи лікуючим лікарем.

Дотримуватися правил медичного закладу, який приймає пацієнтів для планової операції. Наприклад, якщо мова про нескладну планову операцію в рамках пакету “Хірургія одного дня”, то пацієнт повинен надати результати всіх призначених перед запланованим хірургічним втручанням досліджень.

У службі наголосили, що надавати квитанцію про сплату благодійного внеску чи приносити медикаменти за списком є не правилом, а порушенням прав пацієнта.

Перелік безоплатних послуг при госпіталізації з метою проведення операції:
первинний огляд та визначення маршруту;

усі необхідні лабораторні та інструментальні дослідження;

своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування;

анестезія та огляд анестезіологом перед операцією;

власне хірургічна операція;

забезпечення ліками з Нацпереліку та закупленими коштом інших програм;

інтенсивна терапія при загрозливих для життя станах;

цілодобовий лікарський та медсестринський догляд тощо.

Раніше повідомлялося, що українців закликають знову носити маски через зростання захворюваності на COVID-19.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.