"Зброю міняють на харчі": КНДР прискорила постачання снарядів Росії

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік заявив, що північнокорейські військові заводи працюють на повну потужність, щоб постачати зброю в Росію в обмін на продовольство та інші предмети першої потреби, повідомляє Yonhap News.

Він підкреслив, що хоча збройові заводи Північної Кореї працюють на 30% потужності через нестачу сировини та електроенергії, деякі заводи працюють на повну потужність, які в основному виробляють зброю та снаряди для Росії.

За його оцінками, Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів з моменту зустрічі між Кім Чен Ыном та Володимиром Путіним у вересні 2023 року. Цієї кількості достатньо для розміщення приблизно 3 млн 152-мм артилерійських снарядів та 500 тисяч 122-мм артилерійських снарядів.

В обмін на постачання зброї до Росії Північна Корея, схоже, отримує продукти харчування та інші предмети першої необхідності, а також сировину та деталі, які використовуються у виробництві зброї.

Міністр заявив, що Москва, ймовірно, також надала Пхеньяну супутникові технології, оскільки у листопаді країна вивела на орбіту свій перший супутник-шпигун та пообіцяла запустити ще три цього року.

Якщо залежність Росії від північнокорейських боєприпасів та зброї зросте, Шин очікує, що масштаби військової технологічної допомоги Росії, ймовірно, розширяться у майбутньому.

Раніше ми писали, що Росія атакувала Харків ракетами виробництва КНДР.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин продовжує погрожує знищенням Південної Кореї та заявляє, що має на це своє "законне право".

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости