"Без участі у бойових діях": Франція розглядає направлення солдат в Україну

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне розглядає можливість направлення французьких солдатів до України для надання допомоги, яка не пов'язана з участю у бойових діях.

Як повідомляє France24, виступаючи перед французькими законодавцями, він підкреслив, що ця допомога має відповідати конкретним потребам України, таким як розмінування, кіберзахист та виробництво зброї на місці.

«Ми повинні розглянути нові дії для підтримки України. Вони повинні відповідати дуже конкретним потребам, я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території», — сказав він.

Стефан Сежурне зауважив, що деякі заходи можуть потребувати присутності на українській території, але без участі у бойових діях, відповідно до позиції президента Франції.

«Нічого не можна виключати. ​​Це була і залишається сьогодні позиція президента Франції», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що північноатлантичний альянс не планує відправляти бойові війська в Україну на тлі повідомлень про те, що деякі західні країни розглядають можливість введення військ у країну. Напередодні в Парижі відбулася зустріч європейських лідерів з ініціативи президента Франції Еммануеля Макрона, на якій обговорювали подальшу підтримку України.

Після зустрічі Макрон не виключив, що НАТО запровадить війська для допомоги Україні, але поки що консенсусу з цього питання немає.

Також ми писали, що у Середземному морі біля берегів Сицилії стартували морські навчання країн НАТО під назвою Dynamic Manta.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости