Начання НАТО
26.02.2024 12:11

Сьогодні вранці, 26 лютого, у Середземному морі біля берегів Сицилії стартують морські навчання країн НАТО під назвою Dynamic Manta. Про це йдеться у Twitter Морського командування НАТО.

У щорічних морських навчаннях НАТО візьмуть участь військовослужбовці та кораблі Туреччини, Канади, Франції, Німеччини, Греції, Італії, Іспанії, Британії та США. У навчанні задіяно сім підводних човнів, кілька надводних кораблів, а також авіація країн-членів НАТО.

У повідомленні Морського командування НАТО йдеться про те, навчання будуть тривати два тижні. В них основна увага приділяється вдосконаленню можливостей протичовнової боротьби та підвищенню ефективності військово-морських завдань.

Зазначається, що Середземне море з його складною підводною топографією є ідеальним тлом для навчань.

Навчання Dynamic Manta також є платформою для тестування та зміцнення можливостей реагування Альянсу на кризи. Навчання під тактичним керівництвом контр-адмірала Паскуале Еспозіто повинні продемонструвати готовність НАТО захищати своїх членів від будь-якої загрози.

Раніше повідомлялося, що заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю російським ЗМІ не виключив, що для досягнення цілей так званої "СВО" доведеться дійти до Києва. Так він відповів на запитання, які межі "СВО", чи мають російські війська дійти до Києва чи Львова, а також чи залишиться взагалі якась частина України як легітимна держава.