Українцям повідомили, скільки готівки зараз можна зняти в банкоматах

Під час воєнного стану Національний банк України встановив ліміт на отримання готівки в банках на рівні 100 тисяч гривень на добу. Водночас в банках діють свої обмеження, повідомляє НБУ.

Так, за ініціативи НБУ була створена об’єднана мережа відділень банків України - Power Banking, до якої входять 2300 відділень. У цій мережі доступно отримання готівки (банкомати, каса), платежі, переказ коштів (каса, термінали самообслуговування), незалежно від того, клієнтом якого банку є людина. У мережі діють єдині ліміти на зняття готівки. За даними НБУ, в банкоматах ПриватБанку можна зняти 60 тисяч гривень на добу. Однак одну операцію можна зняти лише 20 тисяч гривень та повторити її через три години.

В Ощадбанку можна зняти 50 тисяч гривень на добу, в Укрексімбанку - 25 тисяч гривень за одну операцію, кількість операцій - не обмежена.

Райффайзен Банк, Укргазбанк, Сенс Банк, ПУМБ, Укрсиббанк, Універсал Банк, Південний встановили ліміт на рівні 20 тисяч гривень на добу.

В ОТП Банку діє ліміт 5 тисяч гривень за одну операцію, водночас кількість транзакцій не обмежена.

Що стосується зняття готівки за кордоном, то НБУ обмежив її на рівні 12,5 тисяч гривень в еквіваленті на тиждень.

Раніше повідомлялося, що підвищення цін на біткойн триває з повною силою, його ціна зросла до 60 тисяч доларів. Востаннє така вартість була зафіксована у листопаді 2021 року.

Зазначимо, в НБУ вказали на важливий нюанс при купівлі доларів.

"Ви можете провести зворотну валютно-обмінну операцію упродовж 15 хвилин після обміну. Але лише якщо маєте квитанцію чи розрахунковий документ", - йдеться в роз'ясненні.

Раніше повідомлялося, що за прогнозом аналітиків ICU, наприкінці 2024 року курс долара складе близько 41 гривень.

Також ми писали, що Мінфін передбачив курс долара на найближчі кілька років. У 2025 році передбачено зріст до 44,5 гривні за долар, а у 2026 році - зниження до 43 гривень.

Нагадаємо, до кінця 2024 року Національний банк України проведе експеримент із використання цифрової гривні (е-гривні). Участь у ньому зможуть взяти всі охочі.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости