Сьогодні - важливе для християнства свято

Сьогодні, 1 березня, в Україні та світі відзначають декілька свят. Сьогодні Всесвітній день молитви — важливе для християнства свято, яке об'єднує жінок-християнок в усьому світі, воно підкреслює силу молитви та її вплив на громади, пише sud.ua.

Крім того, відзначають в цей день Всесвітній день цивільної оборони. Подія була започаткована 1990 року за ініціативи Міжнародної організації цивільної оборони. Дату обрали не випадково, а на честь отримання МОЦО міжурядового статусу і закріплення статуту організації.

Ще 1 березня - Всесвітній день імунітету та День подяки співробітникам.

Крім цього, 1 березня: День незалежності Боснії і Герцеговини, День руху за незалежність Кореї, Національний день кольорових жінок у США, у Великій Британії - День святого Девіда, День пива в Ісландії.

Віряни вшановують пам'ять святої преподобномучениці Євдокії.

Нагадаємо, з вересня минулого року Православна церква України (ПЦУ) перейшла на новоюліанський церковний календар, і тепер всі неперехідні свята із фіксованою датою відзначають на 13 днів раніше. У березні на українців очікує кілька важливих церковних свят, серед яких – Початок Великого посту та Благовіщення Пречистої Діви Марії.

Додамо, що не всі українці відмічають свята за новим стилем. Деякі живуть за звичайним старим календарем, не змінюючи традицій.

Раніше повідомлялося, що від початку повномасштабної війни майже 600 релігійних установ приєдналися до Православної Церкви України (ПЦУ). Проте в Україні фунціонює понад 8 тисяч церков УПЦ.

Слід зазначити, що в УПЦ вже не моляться за патріарха Кирила та запевняють, що не хочуть навіть згадувати про московський патріархат. УПЦ багато робить для українських захисників, зокрема регулярно відправляє на фронт якусь допомогу. УПЦ моляться за перемогу та незалежність України та згадують у молитвах митрополита Онуфрія.

До 24 лютого 2022 року в УПЦ була традиція, яка залишалася з радянських часів – у молитвах священники згадували російського патріарха Кирила. Але після повномасштабного вторгнення РФ у всій УПЦ це більше не відбувається.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости