Не сподівайтесь на швидке закінчення: литовська розвідка пояснила, скільки ще здатна воювати Росія

Новий звіт від литовських спецслужб викрив плани, доповівши, що завдяки високим цінам на нафту, вигадливому обходу санкцій та державним інвестиціям, Росія має змогу продовжувати своє вторгення в Україну ще як мінімум пару років.

Це стало ясно, коли у 2023 році Росія, не покладаючи рук, реформувала і наростила власне виробництво, зазираючи при цьому на розширення своїх військових сил вздовж кордону з НАТО. Особливо це торкнулося Фінляндії, що недавно приєдналася до альянсу.

"Москва не спить, аналізує та робить висновки, відточуючи свої бойові навички," - додають у звіті литовські агенції, розкриваючи картки. Ця доповідь є плодом спільної роботи двох ключових органів: Департаменту державної безпеки та Служби військової розвідки і безпеки, що діють під егідою Міністерства національної оборони.

Російський міністр оборони нещодавно розповів, що країна наростила сили на півночі та заході у відповідь на збільшення присутності НАТО біля своїх дверей, ніби готуючись до небажаних гостей.

Литва, яка має спільний кордон як з Росією, так і з її посіпакою Білоруссю, давно вийшла з-під московської опіки та тепер є гордим членом НАТО та Євросоюзу. За словами агенцій, Росія не сидить, склавши руки, і активно шукає шляхи обходу санкцій, введених проти її оборонної промисловості після вторгнення в Україну.

Що ж до міжнародних партнерів, то Росія має лише відкриту підтримку в особі Ірану та Північної Кореї, але Китай вийшов на передній план як головний постачальник мікрочіпів, а юань заступив на сцену як головна валюта для міжнародних розрахунків Росії.

З того часу, як Росія розмістила військові боєголовки в Білорусі у 2023 році, вона не спиняється на досягнутому, а будує інфраструктуру для їх використання.

А щодо розвідки, то Росія та Білорусь не гають часу дарма, збільшуючи спроби завербувати литовців, що перетинають кордон. Литва ж у 2023 році викрила декількох своїх громадян, які підозрюються у передачі даних білоруській розвідці за винагороду.

Китай, у свою чергу, підкрутив гайки своїх шпигунських зусиль у Литві у 2023 році, особливо після того, як Литва дала зелене світло Тайваню відкрити своє представництво на її землі у 2021 році. Згідно з доповіддю, кіберзловмисники, що мають зв'язок з Китаєм, неодноразово випробовували литовські держустанови на вразливості, маючи на меті проникнення в їхні мережі та витягування даних.

Нагадаємо, російські війська хочуть закріпити свій успіх після взяття Авдіївки. Їм потрібно далі просунутися в Донецькій області, щоб підвищити рейтинг президента РФ Володимира Путіна перед виборами.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости