Мобілізація бездітних жінок в Україні: що треба знати?

Мобілізація бездітних жінок в Україні - одна з тем, яку розганяють російські пропагандисти. Вони кажуть, що Україна, нібито, планує призвати три мільйони бездітних жінок у разі затягування війни або ж збільшенні чисельності збройних сил Росії.

Як пояснює Telegram-канал "Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки", стаття, на яку посилається російська пропаганда, є аналітичним матеріалом, в якому досліджується обсяг мобілізаційного резерву України.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки нагадують про те, що українські жінки можуть долучитись до Сил оборони лише на добровільних засадах.

"Обов'язок служити мають лише жінки, що мають медичний фах. У новому законопроєкті про мобілізацію, над яким працює Верховна Рада, також не міститься положень про масову мобілізацію жінок", - йдеться у повідомленні.

Водночас Texty, яке оприлюднило статтю, є незалежним виданням та не пов'язане з українським урядом. Матеріал не відображає позицію військового чи політичного керівництва України. Подібними вкидами російська пропаганда намагається поширити панічні настрої серед українців та зірвати мобілізацію в країні.

Раніше повідомлялося, що повістки до військкомату збираються надсилати через електронний кабінет.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости