ЗСУ
31.01.2024 17:45

Кабінет Міністрів України після доопрацювання вніс до Верховної Ради новий законопроєкт №10449, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, передає sud.ua.

Зазначається, що в новому проекті закону про мобілізацію з'явився пункт про те, що повістки до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки можуть надсилати через електронний кабінет.

"Повістка про виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки може бути надіслана громадянину через електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного та резервіста", - йдеться в документі.

Днем вручення такої електронної повістки вважається день отримання ТЦК повідомлення про доставку такої повістки в електронний кабінет призовника.

А якщо вона з'явилася в електронному кабінеті пізніше 17-ї години, така повістка вважається врученою в робочий день, наступний за днем її відправлення.

Громадяни тепер зобов'язані будуть:

— Реєструвати електронний кабінет призовника—військово-зобов'язаного.

— Проходити медичний огляд для визначення придатності до служби згідно з рішенням ВЛК.

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо мобілізації, військового обліку та проходження військової служби, в якому зазначається, що українські жінки можуть служити в армії лише за умови добровільної згоди.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів України вніс зміни щодо порядку бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств ОПК.

В Україні призов військовозобов'язаних чоловіків на військову службу не зупиняється. Нагадаємо, що водночас українським законодавством передбачені певні категорії військовослужбовців та обставини за якими вони можуть демобілізуватися.