Ні Москва, ні Тирасполь досі не звинуватили Київ у знищенні гелікоптера на військовій базі: ISW

Влада підконтрольного Москві, регіону Молдови Придністровʼя та Росія наразі не звинуватили українську владу в здійсненні удару по військовій базі, під час якого був знищений гелікоптер, але «можуть зробити це в майбутньому».

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) про інцидент, який стався вдень 17 березня.

Водночас колишній голова Верховної Ради Придністров’я Олександр Щерба стверджував, що страйк мав «український слід» і що «основним бенефіціаром» була Україна, відзначають експерти.

Речник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов назвав ситуацію російською провокацією.

«ISW не може незалежно перевірити деталі єдиного удару безпілотника в Придністров'ї або ідентифікувати відповідальних осіб, але малоймовірно, що українські сили завдали удару, враховуючи обмежені засоби, використані під час удару, і незначну ціль», – пишуть американські аналітики.

Придністровські та російські ЗМІ повідомили 17 березня про знищення військового гелікоптера військових угруповань сепаратистського регіону, який перебував на землі в аеропорту поблизу Тирасполя.

Новинні портали та Telegram-канали, пов’язані з керівництвом регіону в Тирасполі, опублікували фотографії та відеоматеріали нібито залишків знищеного вертольота та зацитували заяву так званого міністерства державної безпеки (МДБ) Придністров’я, за якою вертоліт був збитий дроном-камікадзе.

Водночас речник уряду Молдови Даніель Воде заявив журналістам, що «влада Кишинева в контакті з українською стороною не підтверджує жодної атаки на Придністровський регіон».

Нагадаємо, бійці Збройних сил України щодня відбиваються від атак російських окупантів. Загарбники активно обстрілюють кілька напрямків на фронті, водночас зазнають серйозних втрат в особовому складі та військовій техніці.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости