Удар по Запоріжжю: серед зниклих безвісти - дитина. ВІДЕО

Сьогодні 22 березня, росіяни атакували, ДніпроГЕС у Запоріжжі, там спалахнула пожежа. Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що по ДніпроГЕС було завдано два прямих влучання - в ГЕС-1 і ГЕС-2. Через обстріли міста рух автодорожнім переїздом греблі повністю обмежено. Внаслідок удару загинула одна людина, ще десять отримали поранення. На Запорізькій АЕС знеструмлено лінію до ЗАЕС.

Офіс генпрокуратури в Telegram повідомив, що внаслідок російського удару по ДніпроГЕС у Запоріжжі загинула одна людина.

"Наразі відомо про одного загиблого внаслідок обстрілу Дніпровської ГЕС", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, вранці 22 березня російські терористи завдали, попередньо, 20 ракетних ударів по території Запоріжжя. Зазнали пошкоджень та руйнувань об’єкти інфраструктури міста, зокрема Дніпровська ГЕС, приватні та багатоквартирні будинки, цивільні транспортні засоби.

Секретар Запорізької міської ради Аталій Куртєв пише, що на цей час дві людини вважаються зниклими безвісти, серед них - дитина. Шість людей звернулися за медичною допомогою, вони знаходяться у стані середньої тяжкості. Рятувально-пошукові роботи тривають.

Повністю зруйновано 2 будинки приватного сектору, ще 7 будинків зруйновано частково. Загалом на цей час відомо, що всього у місті ушкоджено більше 150 будинків (як приватних, так і багатоповерхових). Обстеження територій триває, інформація уточнюється.

На місцях працюють рятувальники ДСНС, комунальні служби, райадміністрації, соцпрацівники, волонтери.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ у Telegram, Росія цієї ночі випустила по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Нагадаємо, Росія завдала наймасштабнішого удару по українській енергетиці повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За даними міністра, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях. Також знеструмлено одну з ліній електропередачі, що живить ЗАЕС.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости