Палає ДніпроГЕС
22.03.2024 09:38

Російські терористи під час масованої атаки вночі 22 березня атакували Дніпровську ГЕС. Дамба вціліла та стоїть, хоч і має пошкодження, а на станції виникла пожежа. Наразі рух автодорожнім переїздом греблі повністю перекритий, українців закликають не вестися на російські фейки навколо дамби.

Так, спочатку фото з наслідками атаки з'явилось у пропагандистських пабліках. Пізніше влучання підтвердили офіційно в Україні. Зокрема, радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що російська ракета влучила в тролейбус, що рухався через дамбу. В тролейбусі були цивільні люди, які їхали на роботу чи з неї.

В патрульній поліції Запорізької області заявили, що рух автодорожнім переїздом греблі Дніпровської ГЕС повністю обмежений. Рух здійснюється через Арковий міст о. Хортиця (вул. Сергія Тюленіна - вул. Січі - вул. Таганська). А також, через Нові мости та Хортицький район.

ДніпроГЕС

"Враховуйте цю інформацію під час планування свого маршруту. Слідкуйте за оновленням інформації щодо відновлення руху", - йдеться в повідомленні.

дар по дамбі офіційно підтвердили в Укргідроенерго. Загрозу прориву немає, ситуація контрольована.

"На жаль, влучання є і по найбільшій ГЕС України - ДніпроГЕС у Запоріжжі. Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині. Наразі триває пожежа на станції. На місці працюють надзвичайні служби та енергетики, долаючи наслідки численних авіаударів. Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована. Ми оперативно інформуватимемо про наслідки та подальшу ситуацію", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч проти п'ятниці, 22 березня, російські загарбники атакували Україну ударними дронами та ракетами. У низці областей лунали вибухи, у Хмельницькому є загиблі та постраждалі.