Ситуація з енергопостачанням в Одеській області критична

Внаслідок масштабної атаки в Одеській області пошкоджені енергетичні об'єкти. Без світла залишилися 53 тисячі споживачів, повідомляє голова Одеської ОВА Олега Кіпера у Telegram.

Через пошкодження енергооб'єктів за розпорядженням "Укренерго" в Одесі та області запроваджено стабілізаційні відключення електроенергії. Графіки доступні на сайті ДТЕК.

Наразі знеструмлено 53 тисячі абонентів електропостачання. Фахівці проводять відновлювальні роботи.

Зазначимо, що речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що в Одеській області сили ППО збили щонайменше 11 "Шахедів", але були пошкодження обʼєктів критичної інфраструктури.

Сьогодні, 22 березня, Росія завдала наймасштабнішого удару по українській енергетиці повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За даними міністра, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.

Внаслідок масштабної ракетної атаки проти України о 05:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська". В "Енергоатомі" розповіли, що ця лінія була лише нещодавно відремонтована, оскільки тривалий час не працювала через пошкодження внаслідок чергового російського обстрілу. На даний час українські енергетики відновили роботу зовнішньої повітряної лінії ПЛ-750кВ "Дніпровська".

Зазначимо, що росіяни атакували, ДніпроГЕС у Запоріжжі, там спалахнула пожежа. Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що по ДніпроГЕС було завдано два прямих влучання - в ГЕС-1 і ГЕС-2.

Нагадаємо, українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости