ЗАЕС
22.03.2024 12:36

Сьогодні, 22 березня, внаслідок масштабної ракетної атаки проти України о 05:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська". В "Енергоатомі" розповіли, що ця лінія була лише нещодавно відремонтована, оскільки тривалий час не працювала через пошкодження внаслідок чергового російського обстрілу.

На даний час українські енергетики відновили роботу зовнішньої повітряної лінії ПЛ-750кВ "Дніпровська". Про це повідомляє Telegram-канал "Енергоатома".

"Енергоатом" пояснює, що сьогодні тимчасово окуповану ЗАЕС із об’єднаною енергосистемою України знову зʼєднують дві лінії електропередачі: "Запорізька ТЕС - Феросплавна" та "Дніпровська".
Завдяки цим лініям електропередачі забезпечується живлення власних потреб Запорізької АЕС.

Зазначається, що від початку повномасштабного вторгнення ЗАЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий - із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки.

Нагадаємо, сьогодні 22 березня, росіяни атакували, ДніпроГЕС у Запоріжжі, там спалахнула пожежа. Голова "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомив, що по ДніпроГЕС було завдано два прямих влучання - в ГЕС-1 і ГЕС-2.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ у Telegram, Росія цієї ночі випустила по Україні понад 150 дронів та ракет різних типів. Сили ППО збили 55 "Шахедів" та 37 ракет.

Росія завдала наймасштабнішого удару по українській енергетиці повідомив міністр енергетики Герман Галущенко. За даними міністра, є влучання та пошкодження об’єктів генерації, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях.