ISW назвав, скільки окупанти захопили кілометрів території України за 2024 рік

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), Росія захопила 305 квадратних кілометрів території України з першого січня по перше квітня 2024 року.

Нарада з російським військовим керівництвом, що відбулася 2 квітня, була місцем, де міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що війська Росії захопили 403 квадратних кілометри території України з початку 2024 року.

ISW підтвердив ці дані, використовуючи візуальні докази, і продовжує аналізувати ситуацію. Вони також зазначають, що нестача матеріалів і ресурсів ускладнює ситуацію для України і робить її залежною від обмежених можливостей і резервів.

Це відповідає ризику російського прориву в інших секторах, які є менш забезпеченими. Також зазначається загальна нестабільність лінії фронту, яка може прискорити темп просування Росії.

ISW зазначає, що обмеження матеріальних ресурсів України дають російським збройним силам гнучкість у проведенні наступальних операцій. Це може сприяти їх з'єднанню та створити нелінійні можливості для досягнення оперативних успіхів в майбутньому.

Крім того, ISW раніше назвав напрямки наступу окупантів: Авдіївка та східний берег Дніпра в Херсонській області.

Нагадаємо, Збройні сили Російської Федерації пішли в наступ та просунулися в районі Авдіївки Донецької області.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости