Війна в Україні
02.04.2024 11:38

Збройні сили Російської Федерації пішли в наступ та просунулися в районі Авдіївки Донецької області.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни у щоденному звіті.

"Російські війська нещодавно підтвердили наступ на південний захід і захід від Авдіївки", — йдеться у повідомленні.

Згідно з геолокаційними кадрами, російські підрозділи 9-ї ОМСБр ("ДНР") просунулися вулицею Гагаріна у Водяному та вийшли на західну околицю населеного пункту. За словами російських військкорів, ЗС РФ нібито повністю контролюють Водяне, що дозволить їм розвивати нові атаки в напрямку Первомайського.

Карти боїв

Відповідно до геолокаційних кадрів, росіяни намагалися додатково просунутися на захід від Тоненького. Окупанти намагалися наступати за підтримки бронетехніки, проте операція була невдалою. У Forbes назвали цю атаку "танковою різаниною" та зауважили, що ЗС РФ втратили 12 танків з 36, задіяних у штурмі.

Українські та російські джерела наголосили, що позиційні бої продовжуються біля населених пунктів Бердичі, Семенівка, Уманське, Невельське, Первомайське.

Аналітики додали, що російський військкор поскаржився, що некомпетентні російські командири заважають військовим просуватися в районі Авдіївки. За його словами, командири більше зацікавлені в просуванні своєї кар'єри, ніж у захисті своїх людей.

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку противник намагався вибити підрозділи ЗСУ із займаних позицій. Проте українці відбили десять російських атак у районах населених пунктів Бердичі, Первомайське Донецької області.

Нагадаємо, ворог продовжує виробництво дронів і посилюватиме атаки "Шахедами".