Тарифи на світло в Україні можуть підняти через атаки РФ

Міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв'ю Bloomberg заявив, що тариф на світло в Україні може зрости на тлі нових атак Росії на енергетику. Кабмін вивчає різні варіанти.

Так, він не виключив можливості підвищення тарифу на електроенергію для населення і зазначив, що уряд вивчає різні варіанти фінансування ремонту енергооб'єктів, які були пошкоджені.

У червні минулого року після зимових атак в Україні підвищили ціну на електроенергію майже вдвічі.

"Сьогодні ситуація ще складніша, порівняно з минулим роком, оскільки ми втратили багато гідроелектроенергії і змушені проводити планові ремонти атомних блоків", - сказав він.

Повністю встановити наслідки атак РФ, а також збитки поки неможливо. Як він зазначив, масштаби можуть досягти мільярдів доларів.

"Руйнування були значні - і в електроенергетиці, і в електропередачі. Ситуація складна. Ми досі не розуміємо масштаби збитків, оскільки багато об’єктів все ще в руїнах, і ми не можемо до них дістатися", - додав він.

Також міністр попередив, що залежно від ситуації українців у липні-серпні можуть просити максимально економити електроенергію.

"Росіяни не можуть викликати повторення відключень 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків ми матимемо базову генерацію, яка покриває від 30% до 50% наших потреб", - пояснив Галущенко.

Нагадаємо, у Харкові діють графіки відключення світла. Енергетики закликають жителів знизити споживання електроенергії.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости