Генератор
06.04.2024 13:47

Сьогодні, 6 квітня, у Харкові діють графіки відключення світла. Енергетики закликають жителів знизити споживання електроенергії. Про це повідомляють Міненерго та "Харківобленерго".


У Харківській області діють погодинні графіки відключень світла. Через обмеження знеструмлено 300 тисяч абонентів. При цьому дефіциту електроенергії в енергосистемі немає.

"Харківобленерго" просить жителів Харкова за можливості зменшити енергоспоживання. Якщо світла довго не було, то після появи потрібно утримуватися від увімкнення одразу всіх електроприладів.

"Допоможіть енергетикам у цей непростий час втримати баланс в енергосистемі, а також не забувайте про тих, хто в ці години досі без електрики. Від відповідальності кожного з нас зараз залежить, чи з'явиться у них світло найближчим часом", - звернулися у "Харківобленерго" до споживачів.

Зазначається, що внаслідок перевантаження можуть відключатися автоматичні вимикачі у вашому домоволодінні, що призводить до знеструмлення осель та необґрунтованих звернень щодо відновлення електропостачання.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.