Росіяни пошкодили ТЕЦ, яка живить Харків

Сьогодні, 11 квітня, вночі російські війська завдали масованого удару по Україні. Для цього вони застосовували дрони-камікадзе "Шахед" та ракети. Зокрема, під атакою була Харківська область. Усього по ній було завдано щонайменше десять ударів. Головною ціллю атаки стали енергетичні об'єкти, у регіоні понад 200 тисяч абонентів залишились без електропостачання.

Внаслідок сьогоднішніх ударів російських окупантів пошкоджено ТЕЦ у Харківській області, яка живить Харків, заявив мер Харкова Ігор Терехов.

Міський голова розповів, що окрім удару по ТЕЦ, росіяни також обстріляли трансформаторну підстанцію - її повністю знищено. При цьому Терехов уточнив, що місто продовжує функціонувати, незважаючи на такі атаки.

"Ми відновили роботу метрополітену, запустили тролейбусні та деякі трамвайні маршрути. Але Харкову зараз дуже потрібна сучасна система ППО. Без неї все, що ми відновлюємо, буде знову атаковано ворогом", - додав мер.

Він зазначив, що Офіс президента, міста та області України надають Харкову генератори та паливо.

Голова Харківської ОДА Олег Сінєгубов розповів, що на цю хвилину без електропостачання залишилися близько 240 тисяч абонентів Харківщини. Розгорнуто понад 150 Пунктів Незламності.

Він також заначив: "Щойно на Раді оборони області ухвалили рішення примусову евакуацію родин із дітьми у 47 прифронтових населених пунктах. Мова йде лише про близькі до кордону з рф населені пункти Харківського, Богодухівського та Ізюмського районів. За нашою інформацією, у визначених населених пунктах проживають 182 дитини. Міста Харкова це рішення не стосується. Уже визначені маршрути евакуації та заброньовані місця тимчасового проживання людей".

Нагадаємо, сьогодні, 11 квітня, в Україні без світла залишилися 380 населених пунктів. Зокрема через бойові дії електроенергію вимкнули у Вінницькій, Донецькій, Івано-Франківській, Сумській, Харківській областях. На Харківщині енергетики застосували аварійні відключення.

Під час масованої нічної російської атаки окупанти повністю зруйнували Трипільську ТЕС — одну з найбільших теплоелекростанцій України в Київській області.

Нагадаємо, в останні тижні Росія вирішила посилити цілеспрямовані атаки на енергетичну інфраструктуру України. Уряд Данії ухвалив рішення виділити 40 млн данських крон (приблизно 5,8 млн євро) в українську енергетичну систему.

Українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости