На ЗАЕС великий кадровий дефіцит професійних фахівців – Петро Котін

На Запорізькій АЕС великий кадровий дефіцит професійних фахівців. Про це в інтерв’ю японському виданню NHK розповів керівник АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, йдеться в Телеграм-каналі Енергоатома.

Петро Котін зазначив, що після того, як російські військові окупували Запорізьку атомну електростанцію, кількість співробітників скоротилась з близько 11-х тисяч до 4-х, а їхній досвід та кваліфікація є недостатніми для експлуатації станції. Крім того, на майданчику станції постійно присутні щонайменше 500 російських військових.

Керівник НАЕК нагадав, що в червні минулого року росіяни підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого водосховище, з якого постачалась вода на Запорізьку атомну електростанцію, обміліло: «Тепер ми маємо лише один ставок-охолоджувач».

Петро Котін також повідомив, що єдиним можливим рішенням для відновлення ядерної та радіаційної безпеки є деокупація станції, виведення всіх російських військ з території ЗАЕС і повернення її під контроль України.

Нагадаємо, в Енергоатомі розповіли, як окупанти ламають обладнання на ЗАЕС та порушують технічні вимоги. Некомпетентність і дурість не лише російських окупантів, а й співробітників Росатому мало не призвели до серйозної аварії на захопленій Запорізькій атомній електростанції.

Зазначимо, що 38 років тому стався вибух на ЧАЕС. Після катастрофи утворилася радіоактивна хмара, що накрила Україну, Білорусь та Росію, а також території багатьох європейських країн – Швеції, Австрії, Норвегії, Німеччини, Фінляндії, Греції, Румунії, Словенії, Литви, Латвії. Москва приховувала факт аварії та наслідки екологічної катастрофи. Світ не дізнався б про Чорнобильську трагедію, якби радіаційна хмара не перетнула кордони СРСР.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости