Росіяни вночі атакували Україну: які наслідки?

Під час сьогоднішньої масованої ракетної атаки російські війська вкотре масово обстріляли енергетичні об'єкти України. Вночі, 27 квітня, постраждало чотири теплоелектростанції ДТЕК.

"За попередньою інформацією, на жаль, є постраждалі. Надаємо всю необхідну допомогу. Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. В ці хвилини енергетики намагаються ліквідовувати наслідки атаки. З початку повномасштабного вторгнення теплоелектростанції ДТЕК були обстріляні понад 170 разів", - йдеться у повідомленні ДТЕК.

Так, основними цілями російських загарбників знову стали об'єкти енергетичної інфраструктури України. За словами глави Міненерго Германа Галущенка, цієї ночі росіяни били ракетами по енергетичній інфраструктурі України. Так, зокрема, були атаковані об'єкти у трьох областях, а саме у: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Львівській областях.

На одному з об’єктів поранено начальника зміни - енергетик отримав контузію. Наслідки масованої ворожої атаки уточнюються. Також триває робота над їх ліквідацією.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак розказав, що регіон пережив чергову масовану атаку, і в області через ворожий обстріл пошкоджені енергетичні об'єкти - сталося кілька займань. Йдеться про об'єкти в Дніпровському та Криворізькому районах. Крім того, був поранений 39-річний чоловік. Начальник ОВА зазначив, що його госпіталізували в стані середньої тяжкості.

Також виникли перебої з водопостачанням в Криворізькому районі.

За словами керівника Дніпропетровської ОВА, силами та засобами протиповітряної оборони у регіоні було знищено ворожих 13 ракет: у Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському районах.

Також він повідомив, що ввечері та вночі агресор продовжував гатити по Нікопольщині. Тричі обстріляв район з артилерії та 4 рази вдарив БпЛА. Найбільше дісталося самому Нікополю. Постраждала 82-річна жінка. Пошкоджені 7 п'ятиповерхівок, ринок, понад 10 магазинів, адмінбудівля, салон краси.

Гучно було й у Червоногригорівській та Марганецькій громадах. В останній побите авто. Обстеження уражених територій триває. Через обстріли Марганецької громади, які сталися напередодні, без електропостачання залишилося 2 села. Це 600 абонентів. Фахівці лагодять мережі.

Крім того, окупанти вночі атакували Харків, вони нанесли удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення приміщень, недіюча будівля, корпус харчоблока, корпус відділення №14, котельня. Травм зазнала 53-річна жінка, повідомив голова Харківської ОВА Олег Сінєгубув.

На момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та 5 осіб персоналу лікарні.
Загалом у закладі близько 900 пацієнтів і близько 250 співробітників закладу на добовому чергуванні.

Ворог атакував також Харківську область, є постраждали.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу ЗСУ, російські війська посилили атаки на всіх напрямках.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости