Атака
27.04.2024 09:02

Росіяни завдавали удару по Харкову вночі 27 квітня. Дві ракети противника впали між корпусами місцевої медичної установи в Салтівському районі, в корпусах психіатричної лікарні вибиті вікна. Внаслідок ворожого обстрілу поранень зазнала жінка, що проходила лікування у закладі.

Лікарня

Обстріл

Міський голова Ігорь Терехов зазначив, що у медичному закладі в момент ворожої атаки перебувало понад тисячі людей.

В мерії зазначили, що під ударом з боку військ РФ опинився медкомплекс, у корпусах якого "на момент ракетного обстрілу знаходилося більше тисячі осіб - 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу".

На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу - в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих.

Від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін, інші інженерні комунікації.

На місці ворожих "прильотів" працюють усі відповідні служби.

У поліції Харківської області повідомили, що упродовж доби рашисти обстрілювали місто та область з різних видів озброєння. З авіації, артилерії, РСЗВ «Ураган», безпілотниками ворог гатив по навчальному закладу, психлікарні, будинку науки та техніки, житловим будинкам. Руйнування, пожежі, смерті – це те, що несе ворог на мирну Харківщину. Внаслідок ворожих атак є загиблі і поранені, у тому числі діти. Всі цивільні.
На місцях влучань ворожих боєприпасів працювали слідчі, криміналісти, вибухотехніки, які здійснили огляди місць подій, зібрали речові докази чергових злочинів російських загарбників.

Раніше повідомлялося, що у Білорусі анонсували бомбардування українських лікарень.