Громадян Таджикистану масово не пускають до Росії

Громадян Таджикистану масово не пускають до Росії. Про це пише Телеграм-канал SOTA.

На сайті МЗС Таджикистану йдеться про зустріч із послом РФ, під час якої «були обговорені складнощі, з якими в останні кілька тижнів» стикаються громадяни Республіки Таджикистан при перетині державного кордону Російської Федерації.

Так, до відома Посла було доведено занепокоєння таджицької сторони необґрунтованими випадками відмови у в'їзді до Росії громадян Таджикистану, які набули масового характеру». При цьому МЗС та посольство РФ про зустріч не повідомляють.

За відомостями Казахстану в Оренбурзьку область під приводом несправності системи російські прикордонники не пускають до РФ громадян Таджикистану, окрім людей похилого віку та дітей:

«Близько 1000 таджиків не впускають до Росії. Ми застрягли між Казахстаном та Росією. Іншим громадянам дозволяють, лише таджиків не пускають. Близько 180 машин, більшість із таджицькими номерами. У кожній машині від 5 до 10-12 пасажирів, більшість з яких жінки та діти», – наводить видання слова одного з тих, хто застряг на кордон.

Причиною подібних дій, ймовірно, є теракт у Крокусі, в якому звинувачують громадян Таджикистану.

Нагадаємо, 22 березня, в підмосковному Crocus City Hall невідомі в камуфляжі відкрили стрілянину з автомата по людей, що зібралися на концерт. У США підтвердили причетність ІДІЛ до теракту у «Крокус Сіті Холл».

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости