Окупанти будують у Бєлгородській області новий аеродром

Російські окупанти будують новий аеродром у Бєлгородській області на відстані 75 км від кордону України. OSINT-дослідник RedIntel Panda опублікував супутникові знімки.

«Росія будує новий аеродром приблизно в 9 км на захід від центру Олексіївки, військового логістичного вузла в Білгородській області. У липні 2023 року до місця було прорізано дорогу, і до початку зими планування злітно-посадкової смуги здавалося майже завершеним. Після зимової відлиги роботи відновилися. 27 квітня 2024 року на злітно-посадковій смузі триває укладання базового шару або самого покриття. Sentinel Hub вимірює злітно-посадкову смугу приблизно на 1800 метрів», – йдеться в повідомленні.

"Треба проаналізувати, наскільки капітальним є будівництво.Не виключено, що аеродром будують саме для того, щоб ми його побачили і повірили в те, що агресори планують наступ на Харків з півночі", - коментує новину український журналіст, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у Телеграм.

Як зазначає "УНІАН", село Олексіївка, де будується аеродром, уже використовується як хаб для зберігання та транспортування пального. Також там є залізнична гілка, яка зможе забезпечити роботу аеродрому. Крім того, там є цех з озброєння бойових машин. По суті Росія перетворила селище на центр обслуговування свого угруповання "Захід" ВС Росії.

Нагадаємо, що будівництво місця базування для «русских воєнных кораблєй» триває в абхазькому селищі Очамчира.

Грузини побоюються, що порт стане законною ціллю для українських Збройних Сил, адже він розташований за 30 кілометрів від кордону невизнаної Абхазії та підконтрольної Тбілісі грузинської території.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости