Аєродром
29.04.2024 12:17

Російські окупанти будують новий аеродром у Бєлгородській області на відстані 75 км від кордону України. OSINT-дослідник RedIntel Panda опублікував супутникові знімки.

 Супутникові знімкиСупутникові знімки

«Росія будує новий аеродром приблизно в 9 км на захід від центру Олексіївки, військового логістичного вузла в Білгородській області. У липні 2023 року до місця було прорізано дорогу, і до початку зими планування злітно-посадкової смуги здавалося майже завершеним. Після зимової відлиги роботи відновилися. 27 квітня 2024 року на злітно-посадковій смузі триває укладання базового шару або самого покриття. Sentinel Hub вимірює злітно-посадкову смугу приблизно на 1800 метрів», – йдеться в повідомленні.

"Треба проаналізувати, наскільки капітальним є будівництво.Не виключено, що аеродром будують саме для того, щоб ми його побачили і повірили в те, що агресори планують наступ на Харків з півночі", - коментує новину український журналіст, військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у Телеграм.

Як зазначає "УНІАН", село Олексіївка, де будується аеродром, уже використовується як хаб для зберігання та транспортування пального. Також там є залізнична гілка, яка зможе забезпечити роботу аеродрому. Крім того, там є цех з озброєння бойових машин. По суті Росія перетворила селище на центр обслуговування свого угруповання "Захід" ВС Росії.

Нагадаємо, що будівництво місця базування для «русских воєнных кораблєй» триває в абхазькому селищі Очамчира.

Грузини побоюються, що порт стане законною ціллю для українських Збройних Сил, адже він розташований за 30 кілометрів від кордону невизнаної Абхазії та підконтрольної Тбілісі грузинської території.