Безробітних українців будуть відправляти на суспільно корисні роботи

Вінницька міська рада з обласним центром зайнятості запускає проєкт для безробітних. Їх будуть залучати до суспільно корисних робіт, повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

"Вінницька міська рада спільно з Вінницькою філією Вінницького обласного центру зайнятості реалізує проєкт щодо працевлаштування безробітних вінничан, людей з-поміж ВПО та залучення їх до суспільно-корисних робіт. Для людей це стане нагодою отримати тимчасову зайнятість та заробітну плату, а також зробити внесок у відбудову країни та зміцнення економічної стійкості громади", - йдеться у повідомленні.

Директор департаменту економіки і інвестицій міськради Максим Мартьянов заявив, що суспільно корисні роботи спрямовані безпосередньо на забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану. Фінансування передбачене за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Зокрема, безробітні будуть залучені до:

ремонтно-відновлювальних робіт, які виконують на об’єктах забезпечення життєдіяльності,

робіт з ремонту житлових приміщень, розбір завалів, розчищення залізничних колій і автомобільних доріг,

організації забезпечення життєдіяльності громадян, які постраждали внаслідок бойових дій,

сільськогосподарських робіт,

робіт, пов’язані з підтриманням громадського порядку, благоустрій та озеленення території міста, кладовищ та зон відпочинку та інші.

Першими двома замовниками таких робіт стали міські комунальні підприємства «Вінницязеленбуд» та «Комбінат комунальних підприємств». Ці ідприємства готові сумарно взяти 32 працівників для робіт, пов’язаних з упорядкуванням, благоустроєм та озелененням територій громади, а також виготовленням маскувальних сіток, заготівлею дров для опалювального сезону, сінокосінням та упорядкуванням прибережних смуг та водойм тощо.

Першочергово до суспільно корисних робіт буде запропоновано залучитись безробітним, які зареєстровані в державній службі зайнятості, а також внутрішньо переміщеним особам.

Раніше повідомлялося, що на Україну чекає різке зростання зарплат.

Також ми писали, як перевірити майбутнього роботодавця.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости