Роботодавець
14.02.2024 17:46

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України поділилося порадами щодо перевірки майбутнього роботодавця, аби уникнути можливого шахрайства та отримати уявлення про потенційного роботодавця.

Зверніть увагу, де опублікована вакансія

Рекомендується звернути увагу на те, де опублікована вакансія. Міністерство радить шукати вакансії на відомих сайтах пошуку роботи, де публікуються оголошення лише від реальних роботодавців. Якщо вакансія розміщена в соціальних мережах, важливо переглянути сторінку автора публікації та переконатися, що інформація про вакансію конкретна та зрозуміла.

Переконайтеся, що ваш потенційний роботодавець реальний

Слід перевірити справжність компанії та її юридичний статус. Для цього можна скористатися безкоштовним сервісом YouControl, введучи назву бізнесу або прізвище його засновника у рядок пошуку.

Зверніть увагу на назву компанії/підприємства

Варто звернути увагу на назву компанії або підприємства. Якщо ви ніколи не чули про цю компанію, рекомендується знайти її офіційний сайт або сторінки в соцмережах, де зазвичай є інформація про діяльність бізнесу та керівників.

Не соромтеся ставити запитання роботодавцю

У перевірці майбутнього роботодавця ставте запитання. Ви можете запитувати у роботодавця будь-яку інформацію, яка вас цікавить, а також звертати увагу на те, які запитання ставлять вам. Роботодавця мають цікавити ваші професійні якості, а вас – умови роботи, оплата, можливості кар'єрного зростання тощо.

Нагадаємо, щодня "Єдиний портал вакансій" пропонує близько 200 тисяч вакансій для українців. Серед них є й доволі незвичайні.