Україна почала отримувати озброєння за новим пакетом допомоги США. ВІДЕО

Україна отримує нові постачання озброєнь зі США в рамках оновленої програми допомоги, за яку проголосував Конгрес США.

Під час брифінгу спікерка Білого дому Карін Жан-Пьєр підтвердила, що Україна вже почала отримувати озброєння за новим пакетом допомоги.

Сполучені Штати продовжують надавати військову підтримку та розпочали поставки в рамках нового закону, за який проголосував Конгрес США.

"Вони вже отримують підтримку для забезпечення своєї оборони", - заявила Жан-Пьєр.

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден підписав закон на суму 95,2 мільярда доларів, метою якого є підтримка України, Ізраїлю та Тайваню.

З цієї суми Україна отримає більше ніж 60 мільярдів доларів, що дозволило США відновити поставки озброєнь.

Раніше, 20 квітня, Палата представників США схвалила цей законопроект, незважаючи на протидію частини республіканців, з результатом голосування 311 за проти 112.

Потім під час прямої трансляції засідання сенат схвалив пакет допомоги більшістю голосів: 79 сенаторів підтримали, а 18 висловилися проти.

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що перемовини з Росією про закінчення війни в України залежать від російського диктатора Володимира Путіна. Відповідну заяву він зробив під час розмови з президентом Світового економічного форуму Борге Бренде в Ер-Ріяді, що в Саудівській Аравії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости