Китай загляне на зворотний бік Місяця

Китай сьогодні, зробить спробу запуску місії на зворотний бік Місяця, пише The Guardian. Це перша з трьох запланованих місій на найближчі роки в рамках мети висадження людини на поверхню Місяця до 2030 року.

Національне космічне управління Китаю (CNSA) планує у п’ятницю, 3 травня, здійснити запуск у космос місячного зонда «Чан’е-6» (Chang'e-6), який уперше в історії людства має доставити на Землю зразки породи зі зворотного боку Місяця.

До цих пір земляни не малм зразків ґрунту зі зворотного боку супутника планети.

«Після всебічної перевірки й проведених тестувань інженерною командою прийнято рішення запланувати запуск місії «Чан’е-6», четвертої фази проєкту дослідження Місяця, на 3 травня», - ідеться в повідомленні космічного управління.

У передстартовий посилений режим роботи переведено метеослужбу космодрому, яка здійснює метеорологічний моніторинг і аналіз погодних умов для забезпечення успішного запуску.

Очікується, що у разі успіху місії Китайське національне космічне управління (CNSA) поділиться зразками місячного ґрунту на міжнародному рівні, так само, як це було з місячним камінням, зібраним під час 5-ї місії Чан'є.

Експерти кажуть, що отримані зразки можуть допомогти відповісти на питання щодо періоду активності Сонячної системи мільярди років тому.

Раніше повідомлялося, що Росія планує розмістити на Місяці ядерну установку.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости