"Росія поважає силу": через можливе вторгнення РФ у Фінляндії підвищують боєздатність

Генерал-лейтенант Мікко Хейсканен, заступник начальника штабу з озброєнь і логістики фінських збройних сил, заявив, що Фінляндія нещодавно перевірила більше ніж 1000 угод, укладених із приватними компаніями на виробництво устаткування або надання послуг на час війни, пише Financial Times.

Гельсінкі готуються до можливого протистояння з дедалі агресивнішою Росією.

"Ми повинні бути готові до довгострокової кризи... Ми активували деякі з них, перевірили всі угоди, перевірили закупівлі не тільки боєприпасів, а й інших матеріалів. Ми перевіряємо плани і готовність наших стратегічних партнерів", - заявив Мікко Хейсканен.

Він зазначив, що запасів основних видів палива і зерна вистачить щонайменше на шість місяців, а повітряних сховищ - на все населення країни. Майже третина дорослого населення - резервісти, що дає країні з населенням лише 5,6 млн осіб одну з найбільших армій у Європі та найбільшу кількість артилерії.

"Це в нашій ДНК. Росія поважає силу. Сила складається як із волі, так і з можливостей. Воля є. Воля народу до захисту країни, напевно, найвища у світі. Потенціал - матеріальна база - перебуває на гідному довіри рівні. На створення такого потенціалу йдуть роки. Ви не зможете зробити це за рік або два", - додав він.

Деталей та подробиць підготовки генерал-лейтенант не відкрив, але сказав, що текстильній компанії треба в найкоротші терміни віддати наказ про виробництво куленепробивних жилетів або інших предметів для захисту військ у бою.

Раніше повідомлялося. що у Фінляндії почали скасовувати рейси через глушення Росією GPS.

Також ми писали що влада Фінляндії допустила відправлення своїх військ в Україну.

Нагадаємо, диктатор РФ Путін зажадав підкорити все життя у Росії перемозі над Україною. Священиків РПЦ зобов'язали щодня читати молитви про перемогу у війні з Україною.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости