Reuters: Частина країн ЄС пришле представників на "інавгурацію" Путіна

Частина країн Європейського союзу планує відправити своїх представників на так звану "інавгурацію" російського диктатора Путіна.

Про це інформує Reuters.

У повідомленні вказується, що 29 країн Євросоюзу будуть бойкотувати "інавгурацію". Однак 7 країн відправлять свої представників, серед яких і Франція.

Раніше Кремль розіслав запрошення главам всіх іноземних дипломатичних місій у Москві, однак 20 країн Євросоюзу відмовились від участі у заході.

Також проти присутності країн Євросоюзу раніше висловився високий представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

У Міністерстві закордонних справ Німеччини заявили, що не будуть брати участь в "інавгурації".

Також категорично відмовились брати участь у заході країни Балтії, які наразі не мають своїх представників у Москві.

"Ми вважаємо, що ізоляція Росії, а особливо її злочинного лідера, має бути продовжена. Для Литви неприйнятна участь в інавгурації Путіна. Нашим пріоритетом залишається підтримка України та її народу, який бореться з російською агресією", – заявив міністр закордонних справ Литви Габріеліус Ландсбергіс.

Нагадаємо, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що перемовини з Росією про закінчення війни в України залежать від російського диктатора Володимира Путіна. Відповідну заяву він зробив під час розмови з президентом Світового економічного форуму Борге Бренде в Ер-Ріяді, що в Саудівській Аравії.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости