В Україні сьогодні можуть запровадити графіки відключення світла

У ніч на 8 травня відбувся новий напад окупантів на енергетичну інфраструктуру України. Російські сили випустили майже 80 ракет і безпілотників по різних об'єктах (55 ракет і 21 безпілотник). ППО змогло знищити 59 з них, включаючи 20 безпілотників. У результаті цього нападу двоє людей постраждали в Київській області, а також була поранена дитина в Кіровоградській області. У Херсоні був атакований залізничний вокзал, що спричинило проблеми з електропостачанням і рухом поїздів у місті. Під час нападу Росія спрямувала атаку на три українські теплові електростанції.

Російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами. Наразі на пошкоджених об’єктах працює ДСНС, тривають аварійно-відновлювальні роботи.

Сьогодні можуть ввести графіки відключення світла. Найскладніша ситуація очікується в енергосистемі з 18:00, повідомляє Укренерго.

Через бойові дії та атаку є знеструмлення у 9 областях країни

"Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям", - йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначають, що інформацію про те, як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго.

"Причина - дефіцит електроенергії в енергосистемі. Він виник через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, завдані російськими ударами. Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости