Немає світла
08.05.2024 12:24

Російські терористи продовжують масовано обстрілювати Херсон. Так, сьогодні, 8 травня в місті через атаки окупантів частково зникло світло. Про це заявив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

"Внаслідок російських обстрілів у Херсоні пошкоджено критичну інфраструктуру. Через ворожі удари місто частково залишилося без світла. Нині енергетики працюють над його відновленням", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що ворог атакував залізничну інфраструктуру, пошкоджено колії. Тому рух потягу №121/122 Київ-Херсон-Київ залізничники тимчасово обмежили до Миколаєва. Для пасажирів, які прямували до Херсона або у зворотному напрямку, організовано підвезення автобусами.

Нагадаємо, у ніч на 8 травня відбувся новий напад окупантів на енергетичну інфраструктуру України. Російські сили випустили майже 80 ракет і безпілотників по різних об'єктах (55 ракет і 21 безпілотник). ППО змогло знищити 59 з них, включаючи 20 безпілотників. У результаті цього нападу двоє людей постраждали в Київській області, а також була поранена дитина в Кіровоградській області. У Херсоні був атакований залізничний вокзал, що спричинило проблеми з електропостачанням і рухом поїздів у місті. Під час нападу Росія спрямувала атаку на три українські теплові електростанції.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.