Сьогодні в Україні відзначають День Європи

Сьогодні, 9 травня, в Україні відзначають День Європи. Це свято запроваджене указом Президента Володимира Зеленського №266/2023 від 8 травня 2023 року. Цього року вперше в нашій країні це свято вшановується разом із Європейським Союзом та іншими країнами — як прагнення до миру та єдності на європейському континенті.

"Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, постановляю установити в Україні День Європи, який відзначати щороку 9 травня спільно з державами Європейського Союзу", – йдеться в документі.

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі написав:

"Наша Європа – це добровільне єднання націй, спільнот і мільйонів дуже різних людей, єднання цінностей. І в цьому – справжня європейська сила.

Усі разом ми маємо й далі примножувати цю силу, дбаючи про захист життя і спільних цінностей на нашому континенті. Робити все, щоб передати дітям у спадок усю нашу Європу – мирну, об’єднану, ту, у якій справді хочеться жити і яку не зламати ані Гітлеру, ані Путіну... Вони здатні вкрасти у Європи роки миру, але не нашу спільну долю – долю тих, хто перемагає зло, захищає життя та цінує мир".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі написав, що Україна довела, що поділяє європейські цінності, і щодня захищає їх від російських варварів.

"Цей день насамперед - про єдність, взаємопідтримку та повагу. Україна довела, що поділяє європейські цінності. Щодня ми захищаємо їх, захищаємо нашу свободу від посягань російських варварів. Щодня ми наближаємо країну до членства у Європейському Союзі. Бо Україна - це Європа. Ментально й духовно", - підкреслив він.

Зазначимо, що у четвер, 9 травня, до Києва прибула з візитом голова Європейського парламенту Роберта Мецола.

«Знову у країні відважних. У Києві в День Європи», - написала Мецола.

Крім того, до Києва прибула міністр розвитку Німеччини задля обговорення відбудови країни, пише sud.ua.

Нагадаємо, вчора, 8 травня, в Україні відзначали День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости