В Україні дві ГЕС виведено з експлуатації внаслідок масованої атаки росіян

В Україні дві ГЕС виведено з експлуатації через пошкодження внаслідок вчорашньої масованої атаки, повідомляє Укргідроенерго.

"8 травня, під час ранкових обстрілів критичної інфраструктури, значних уражень було завдано і обʼєктам гідроенергетики. Ворог продовжує масовано атакувати і знищувати енергетичну інфраструктуру України, завдаючи руйнівних цілеспрямованих ударів. На сьогодні вся гідрогенерація зазнала нищівних пошкоджень. Знищене обладнання потребує чималих зусиль для ремонту, відновлення і значних фінансових коштів. Нині підтримка, допомога і рішучі дії міжнародної спільноти як ніколи надзвичайно важливі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня відбувся новий напад окупантів на енергетичну інфраструктуру України. Російські сили випустили майже 80 ракет і безпілотників по різних об'єктах (55 ракет і 21 безпілотник). ППО змогло знищити 59 з них, включаючи 20 безпілотників. У результаті цього нападу двоє людей постраждали в Київській області, а також була поранена дитина в Кіровоградській області. У Херсоні був атакований залізничний вокзал, що спричинило проблеми з електропостачанням і рухом поїздів у місті. Під час нападу Росія спрямувала атаку на три українські теплові електростанції.

Російські «шахеди» пошкодили обладнання одного з об’єктів «Укренерго» в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости