Forbes: У війні Росії проти України беруть участь найманці з 21 країни світу

РФ посилає на війну в Україну не лише своїх громадян, а й іноземців. За наказом Кремля бажаючих вербують у багатьох країнах світу та кидають у «м'ясні штурми». Список досить широкий і налічує близько 21 країн, громадяни яких погодилися на вмовляння росіян.

Про це повідомило Forbes. Зазначається, що російську армію останнім часом поповнили найманці з Куби, Сербії, Індії та Непалу. Приміром щонайменше 35 громадян Індії вербувальники відправили на війну в Україну. Двоє з них уже загинули, а ще кілька зазнали поранень.

Також РФ задіяла у боях в Україні сотні громадян Непалу. За статистикою, понад 100 людей вважаються зниклими безвісти і щонайменше 10 непальців загинули. У зв'язку із цим Непал призупинив видачу дозволів своїм громадянам на роботу в РФ та Україні. Що стосується вже воюючих, то влада країни попросила Кремль повернути їх додому та виплатити компенсації загиблим.

У цих країнах список не закінчується. Ще в лавах армії РФ були відзначені бійці з Куби, Сербії, Таджикистану, Узбекистану, Азербайджану, Сирії, Іраку, Молдови та країн Африки. Після низки смертей президент Сербії навіть звернувся до влади РФ із проханням припинити вербувати громадян країни до лав ПІК «Вагнер».

Не варто забувати, що росіяни також вербують до лав своєї армії та чоловіків із тимчасово окупованих територій України. Вони їм обіцяють заробітну плату 240 тисяч рублів, але за умови, що контракт буде підписано не менше ніж на шість місяців.

Представник Координаційного штабу поводження з військовополоненими Петро Яценко заявив, що зараз у полоні перебувають громадяни Непалу, Куби, Сьєрра-Леоне та Сомалі. Це з дефіцитом мобілізаційного ресурсу своєї країни.

Міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд у січні заявив, що на війні в Україні загинули щонайменше 14 непальців. Він вимагає компенсацію. Ці гроші хочуть передати сім'ям загиблих найманців.

Хоча офіційна статистика говорить про 200 непальців в армії РФ, у CNN заявили, що близько 15 тисяч громадян Непалу взяли участь у бойових діях в Україні. За це РФ їм пропонувала заробітну плату у розмірі 2000 доларів на місяць та отримання російського громадянства.

Також загарбники звозять на тимчасово окуповані території України бойовиків із Куби. Вони проходять підготовку на місцевих полігонах, а потім залучать їх до бойових дій. Їх навчають інструктори ППК "Вагнер".

Нагадаємо, мережею інтернет ширяться різноманітні повідомлення про нібито захід російських окупантів у Вовчанськ Харківської області на тлі ворожих наступальних дій у цьому регіоні. Проте "вкиди" про якесь закріплення у місті сил противника не є правдивими.

Только экстренная и самая важная информация на нашем Telegram-канале
Поделиться в Facebook
Последние новости