Вовчанськ
13.05.2024 08:58

Мережею інтернет ширяться різноманітні повідомлення про нібито захід російських окупантів у Вовчанськ Харківської області на тлі ворожих наступальних дій у цьому регіоні. Проте "вкиди" про якесь закріплення у місті сил противника не є правдивими.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

"Брехня: росіяни зайшли у Вовчанськ Харківської області, у місті тривають тяжкі бої. Такі повідомлення ширяться мережею", - йдеться в публікації Центру.

В Spravdi спростовують черговий фейк пропагандистів та наводять для пояснення ситуації у Вовчанську дані від місцевої міської військової адміністрації (МВА).

Так, у коментарі представникам преси очільник Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі наголосив, що офіційно підтвердженої інформації про перебування російських загарбників у цьому населеному пункті немає.

За його словами, на північному рубежі міста чути автоматні постріли й вибухи.

Проте, звертає увагу керівник МВА, Вовчанськ розташований лише за 4 кілометри від кордону, тому "ця зона постійно обстрілюється, і там постійно йдуть бої".

Раніше повідомлялося, що з п'ятниці, 10 травня, ситуація в Харківській області значну ускладнилася через активізацію ворожих наступальних дій у регіоні, зокрема у прикордонних з РФ районах.

Так, російські загарбники цими днями значно посилили обстріли Вовчанська та інших населених пунктів області, що розташовані ближче до прикордоння, та намагаються просунутися углиб Харківщини. Сили оборони України стримують ворога, точаться бойові дії.

Нагадаємо, командир підрозділу розвідки Збройних Сил України Денис Ярославський описав ситуацію в місті Вовчанськ Харківської області й поділився своїм баченням причин швидкого просування ворога на цій ділянці.